Portalul ofera informatii complete despre societatile autorizate pentru: proiectarea si executia instalatiilor de utilizare gaze naturale, inlocuirea coloanelor de gaze, vanzarea si/sau montajul senzorilor de detectare a scaparilor de gaze, obtinerea avizelor si aprobarilor necesare pentru executia/modificarea instalatiilor de gaze, interventii pentru defectiunile instalatiilor de gaze, modificarea instalatiilor sau a traseului de gaze, verificari si revizii tehnice periodice ale instalatiilor de utilizare gaze naturale, montaje radiatoare, echipamente termice: centrale termice, boilere conventionale sau instant, cazane murale, pardoseala pe combustibil solid sau gazos, instalatii termice complete, inlocuiri conducte, documentatii bransare/debransare, service autorizat, interventii - urgente service non stop, autorizare proiectare executare lucrari foc de gaze suplimentar.

Noi standarde de performanta pentru serviciul de distributie, transport si de sistem in domeniul energiei electrice

Noi standarde de performanta pentru serviciul de distributie, transport si de sistem in domeniul energiei electrice

In sedinta din data de 30.03.2016, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat doua reglementari deosebit de importante, in concordanta cu obiectivele de reglementare privind dezvoltarea unui sistem energetic eficient, fiabil si orientat catre consumator.

Astfel, prin Ordinul ANRE nr. 11/2016, a fost aprobat Standardul de performanta pentru serviciul de distributie a energiei electrice, care reprezinta varianta revizuita a standardului de performanta aprobat in 2007 si care are ca scop reglementarea calitatii serviciului de distributie a energiei electrice distribuite, stabilirea indicatorilor de performanta in asigurarea serviciului de distributie, precum si stabilirea modului de urmarire si inregistrare a indicatorilor de performanta. 

Prin acest Standard, utilizatorii retelei electrice de distributie vor beneficia, in primul rand, de o calitatea mai buna a serviciului de distributie prin reducerea numarului si duratei intreruperilor. In acelasi timp, trebuie subliniat ca neindeplinirea de catre operatorii de distributie a indicatorilor de performanta prevazuti in Standard, va permite utilizatorilor retelelor electrice de distributie (in special consumatorii de energie electrica) sa primeasca compensatii banesti de la acestia, care, in fapt, reprezinta o reducere a facturii de energie electrica achitate lunar.

Pentru respectarea indicatorilor de performanta armonizati pe intreg teritoriul tarii si prevazuti in Standard, operatorii de distributie concesionari vor trebui sa promoveze investitii, in egala masura, atat in mediul urban, cat si in mediul rural. De asemenea, orientarea investitiilor in zone ale retelei electrice de distributie in care s-a constatat ca exista probleme, poate conduce la cresterea eficientei energetice si, ca o prima consecinta, la scaderea tarifelor de distributie, ceea ce va da un impuls dezvoltarii economice pentru acele zone. 

De asemenea, prin Ordinul ANRE nr. 12/2016, a fost aprobat Standardul de performanta pentru serviciul de transport al energiei electrice si pentru serviciul de sistem, care reprezinta revizuirea standardului de performanta din anul 2007.

Potrivit legii, operatorul de transport si de sistem (OTS) presteaza un serviciu public de interes national pentru toti utilizatorii retelei electrice de transport, asigurand accesul acestora in mod nediscriminatoriu la retea, cu respectarea prevederilor reglementarilor tehnice si comerciale in vigoare. 

Prin intermediul indicatorilor de performanta stabiliti prin Standard se garanteaza indeplinirea obligatiilor de serviciu public de catre operator, asigurandu-se calitatea serviciului de transport al energiei electrice si a serviciului de sistem. Prin respectarea nivelului garantat al indicatorilor de performanta, OTS asigura siguranta in functionare a sistemului electroenergetic national, precum si eficienta si fiabilitatea retelei electrice de transport (RET). 

Activitatea de monitorizare a indicatorilor de performanta privitori la calitatea tehnica a energiei electrice transportate si a evolutiei acestor indicatori de la un an la altul furnizeaza informatii definitorii pentru OTS in sensul evidentierii masurilor necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor. Totodata, includerea obligatiei de acordare de compensatii pentru nerespectarea indicatorilor specifici de performanta conduce la responsabilizarea operatorului, astfel incat acesta sa actioneze in sensul cresterii satisfactiei clientilor sai prin cresterea calitatii serviciilor prestate. 

sursa: instalnews.ro

© 2015 Copyright by centrale-gaze.com