Portalul ofera informatii complete despre societatile autorizate pentru: proiectarea si executia instalatiilor de utilizare gaze naturale, inlocuirea coloanelor de gaze, vanzarea si/sau montajul senzorilor de detectare a scaparilor de gaze, obtinerea avizelor si aprobarilor necesare pentru executia/modificarea instalatiilor de gaze, interventii pentru defectiunile instalatiilor de gaze, modificarea instalatiilor sau a traseului de gaze, verificari si revizii tehnice periodice ale instalatiilor de utilizare gaze naturale, montaje radiatoare, echipamente termice: centrale termice, boilere conventionale sau instant, cazane murale, pardoseala pe combustibil solid sau gazos, instalatii termice complete, inlocuiri conducte, documentatii bransare/debransare, service autorizat, interventii - urgente service non stop, autorizare proiectare executare lucrari foc de gaze suplimentar.

Germania renunţă la centralele electrice pe bază de cărbune până în 2038

Germania renunţă la centralele electrice pe bază de cărbune până în 2038

   Germania a decis să renunţe la energia electrică furnizată de centralele pe cărbune, din 2038, pentru a combate schimbările climatice, relatează MarketWatch. O comisie numită de guvern pentru a analiza situaţia a ajuns la un acord după mai multe luni de dezbateri.

   Mai mult de o treime din energia electrică este produsă în Germania pe bază de cărbune. Comisia, care a fost compusă din 28 de membri care reprezintă regiuni miniere, companii de utilităţi, oameni de ştiinţă şi ecologişti, a admis o posibilă reviziure a termenului în 2032 şi încetarea arderii cărbunelui mai devreme, în 2035.

   Decizia urmează a fi aprobată de Guvern.

   Comisia a atenţionat că în următorii 10 ani vor trebui create 5.000 de noi locuri de muncă în regiunile afectate de întreruperea mineritului cărbunelui. Aceste regiuni ar trebui să primească 40 de miliarde de euro în următorii douăzeci de ani ca subvenţii din partea guvernului.

   Greenpeace, care doreşte închiderea tuturor centralelor de cărbune până în 2030, a salutat faptul că „Germania are în sfârşit un calendar, dar nu este suficient". „Viteza este greşită", a spus Martin Kaiser, şeful Greenpeace.

Sursa: MEDIAFAX.ro - 28.01.2019